Králův Dvůr

Junioři začali sezónu 6-ti body! „Jsou tam rezervy“ míní trenér Jirásek

Druhou zářijovou neděli vstoupili do nové sezóny junioři T.B.C. LUCERN Králův Dvůr. V hale na pražských Vinohradech se utkali nejdříve s Olympem a pak s týmem Butchis. Z úvodního turnaje přivezla králodvorská juniorka plný počet bodů a patří jí momentálně druhé místo v tabulce.

T.B.C. LUCERN Králův Dvůr – OLYMP FLORBAL 11:4
Vstup do utkání se lépe povedl T.B.C., které se ujalo vedení ve 4. minutě zápasu. Vzápětí však při vlastní přesilové hře inkasovalo. Přesto se přesilovou hru podařilo využít a postupně T.B.C. přidávalo další branky. Do konce třetiny se podařilo proměnit i druhou přesilovou hru, ale i inkasovat další branku a tak se do druhé třetiny šlo za stavu 4:2. I ve druhé třetině se vedlo T.B.C. lépe než soupeři. Další dvě branky znamenaly vyhnání brankáře hostů, nového brankáře se do konce třetiny podařilo překonat jen jednou. Olymp vstřelil v druhém dějství zápasu pouze jednu branku a tak se do třetí třetiny šlo za stavu 7:3. Ve třetí třetině pokračoval tým T.B.C. v brankové jízdě, kdy se podařilo proměnit třetí ze čtyř přesilových her a k tomu přidat další tři branky. Soupeři se podařilo proměnit trestné střílení, ale to bylo ze zápasu vše a na tabuli svítil konečný výsledek 11:4.

Branky: 04:00 Lešuk (Žebra),05:52 Uhřík (Rajniš), 06:49 Lešuk (Eliáš), 09:16 Lešuk (Eliáš), 19:53 Zavoral (Mašek), 23:37 Dolejš (Uhřík), 29:30 Mašek (Dobeš), 31:24 Mašek (Uhřík), 37:36 Mašek (Eliáš), 42:51 Lešuk (Mašek), 44:55 Dobeš (Dolejš)

BUTCHIS – T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 6:10
Ve druhém utkání se T.B.C. utkalo se silným pražským celkem Butchis. Očekával se těžký zápas, nicméně to bylo opět T.B.C. kdo se jako první chopil vedení. A opět ve čtvrté minutě. Následně T.B.C. přidalo ještě další dvě branky a jelikož soupeř skórovat nedokázal, šlo se do druhé třetiny za stavu 0:3. Ve druhé třetině ale začali být Butchis aktivnější a dvěma brankami dokázali stáhnout vedení T.B.C. na 2:3. T.B.C. ale přidalo hned čtyři branky, z toho jednu v přesilovce, jednu v oslabení a odskočilo soupeři 2:7. Butchis to ale nezabalili, bušili do králodvorské svatyně ostošest a podařilo se jim čtyřikrát skórovat. T.B.C. ale i přes dvě oslabení vedení udržet, přidat tři branky a dojít si tak pro druhou výhru poměrem 6:10.

Branky: 03:50 Žebra (Lešuk), 09:38 Žebra (Lešuk), 12:14 Lešuk (Eliáš), 22:54 Lešuk (Eliáš), 23:30 Mašek (Zavoral), 27:58 Mašek (Eliáš), 29:32 Mašek (Eliáš), 31:29 Dolejš, 35:58 Lešuk (Zeman), 42:32 Hasman (Zeman)

Sestava: Bubeník – Zít, Zeman, Uhřík, Rajniš – Žebra, Lešuk, Eliáš, Mašek, Dobeš, Zavoral, Dolejš, Hasman, Mikulášek

Komentář trenéra Lukáše Jiráska:
„Těší mě, že jsme na prvním turnaji udělali 6 bodů, obzvláště pak skalp Butchis je pro nás cenný. Sestava byla kvůli preventivním karanténám poskládaná jinak, než jak sem jí původně zamýšlel, nicméně kluci ukázali i tak obrovskou bojovnost a týmového ducha. V tomto ohledu mě potěšilo i to, že hráči, kteří nakonec nebyli na soupisce, dorazili do hlediště a tým podporovali z tribuny. Zároveň mě potěšila férovost kapitána Lešuka, který v zápase s Butchis za stavu 2:3 odvolal rozhodčím špatně uznanou branku. Nicméně v obou zápasech jsme měli i dost nezvládnutých situací. Dostat branku v oslabení, kdy na našeho brankáře jde soupeř 2 na nikoho..to je prostě špatně a budeme na tom muset ještě zapracovat. Když to shrnu, výkon mužstva se mi líbil, sem rád, že i dorostenci se chytli ve vyšší soutěži, ale pořád máme na čem pracovat a jedna vlaštovka jaro nedělá. Musíme zabrat, jelikož přijdou těžší soupeři a na ně musíme být připraveni!

Podobné články

30.01.2024

Ze světa T.B.C.

A-tým v novém roce zatím stále čeká na první výhru. První lednovou neděli se náš tým představil v domácím prostředí s druhým týmem.. číst dále