Králův Dvůr

Novým trenérem A-týmu jmenován Michal Kubert

Po vynuceném odstoupení Radka Križka z pozice lodivoda našeho A-týmu přebírá jeho post dosavadní asistent trenéra Michal Kubert. Přejeme Šubimu hodně štěstí a přinášíme vám s ním krátký rozhovor.

Michale, z pozice asistenta trenéra jsi se posunul na post hlavního coache A-týmu. Přemýšlel jsi nějak zdlouhavě o tom, zda se této funkce chopit?

Ahoj Dominiku, no čekal jsem, kdy přijde nějaký první rozhovor a je to tady. Ano posunul jsem se o něco výš, bohužel na úkor konce „Papči“ , který bohužel z osobních a rodinných důvodů opouští náš klub. Tímto bych mu chtěl popřát hodně štěstí a pevných nervů a díky za ty roky na lavičce.

A nyní k otázce : Přemýšlel jsem o tom samozřejmě dlouho, mám v tom klubu část srdce a proto jsem rád, že jsem dostal důvěru – cítil jsem podporu a na nabídku Milana Karšňáka jsem kývnul.

Jaké budou tvé první kroky a kdy hráči naskočí do nějakého tréninkového procesu?

Tak mé první kroky nebudou o nic jiné, než byly dříve. Samozřejmě si budu muset v hlavě nastavit, že nejsem „kamarád“ a nemůžu dělat rozdíly mezi hráči. Každý má u mě důvěru a je pro mne důležitý, aby tým fungoval jako „rodina“ a kluky to bavilo. Chlapi budou mít 31.5.2021 první týmovou schůzi a od 1.6.2021 začne letní příprava. Následný program se hráči dozví 31.5.2021.
Jediný co mohu prozradit, že na start se chystáme na teambulding – sjíždění vody od 10.6-13.6. Tam si to užijeme.

Víš už teď o nějakých změnách, které v kádru proběhnou před příští sezónou?

Ano mám ohlášený nějaký případný odchody, u některých konec kariéry (viz já).
Určitě budeme potřebovat posílit produktivitu, takže střelec je v hledáčku.
Jeden jiný post máme už v jednání, tak doufám, že budou všichni mile překvapení a povede se přestup. Rád bych samozřejmě zachoval domácí hráče, pro mne je důležitý srdíčko a chuť na hřišti bojovat, rvát se za výhrou.

V loňské sezóně jsi naskočil i jako hrající trenér, dá se očekávat tento krok i letos nebo se budeš už pouze plně věnovat roli coache?

Čekal jsem takovouto otázku. No… zatím to určitě v plánu není. Rád bych se věnoval opravdu trénování, nikdo neříká, že si s klukama nedám nějaký ten trénink, ale samotnou hru v národní lize nechám na mladých a trénovaných. Ale nikdy neříkej nikdy …

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí do další štace tvé už tak bohaté kariéry.

Já taky děkuji Dominiku za rozhovor, doufám, že COVID bude fuč a konečně skoro po roce se zase ponoříme do koloběhu národní ligy a sportovního vyžití.

Podobné články

27.03.2024

T.B.C. v měsíci březen

Ze světa T.B.C. A-tým rozehrál svoji sérii o záchranu v Národní lize. K prvnímu utkání série mířili hráči do Pelhřimova. Vstup do první…