Králův Dvůr

JUNIOŘI: OSPALÝ ÚVOD, POVEDENÝ DRUHÝ ZÁPAS = 6 BODŮ ZŮSTALO DOMA

Sobota 5. února byla dnem, kdy se dohrála druhá třetina soutěže, ve které bojují o čelo junioři T.B.C.. Bohužel v ten samý den hrálo i „béčko“ chlapů, takže po dlouhém rozhodování právě s muži odjeli první brankář juniorů Vrána, útočníci Votava a Tauš a obránce a zároveň kapitán juniorů Hrušovský. Kapitánskou pásku tak převzal jeho zástupce Šnaidauf. Soupeřem juniorům Králováku byly celky Atom Praha a Neratovic.

 

T.B.C. Králův Dvůr – FBK Atom Praha     3:2   (2:0,0:2,1:0)

 

            Utkání proti celku ze spodu tabulky mělo být jasnou záležitostí, jenže opak byl pravdou. T.B.C. předvádělo již od první minuty neaktivní ospalý výkon, takřka bez střelby na branku. Vysvobozením byl až gól z 11. minuty. Odražený balónek na středu hřiště pohotově uklidil Tesárek za záda nijak jistého gólmana Atomu. O minutu později se s podobného prostoru poprvé za juniory ve svém prvním juniorském střetnutí prosadil i dorostenecký sniper Podstavka a vypadalo to, že Královák ovládne toto utkání.

            Bohužel opak byl pravdou, jestli se první třetina dala nazvat ze strany hráčů T.B.C. jako ospalou, ta druhá zaslouží přízvisko nejtragičtější v této sezóně. Hráči se snažili prosazovat individualisticky, nikdo se nenabízel do volných prostorů a o střelbě na branku Atomu nemohla být už vůbec řeč. Když se k tomu přidaly i nedůraz a chyby v obraně, bylo skóre po dvou třetinách vyrovnané.

            Třetí dějství přineslo podobný obraz hry, jen defenziva Královo-Dvorských už nepřipustila další zásah v Sunkovského brance. Naopak na branku Atomu čas od času už nějaký ten míček doputoval a z toho vznikla i rozhodující situace zápasu. Tři a půl minuty před koncem totiž dorazil Just z brankoviště střelu Tesárka a zajistil tak pro T.B.C. tři body za výhru.

 

Branky a asistence : 11. Tesárek (Hrabě), 12. Podstavka (Darebný) a 33. Just (Tesárek)

 

Vyloučení : 8. Hrabě 2min (Hra hlavou), 20. Sojka 2min (Hrubost) a 29. Tesárek 2min (Nadzvedávání hole)

 

 

Florbal Neratovice – T.B.C. Králův Dvůr     3:8   (0:4,1:2,2:2)

 

            Do zápasu s Neratovicemi vstoupil snad úplně jiný tým T.B.C.. Od první minuty vlétli hráči na svého soupeře jako supi na mršinu a uzavřeli ho v jeho obraném pásmu. Ani na gólové vyjádření tohoto tlaku se nemuselo čekat dlouho. Hned v první minutě se prosadil Tesárek po kolmé nahrávce od Hraběte. I první střídání druhé formace Králova Dvora skončilo brankou. Darebný se od pravého mantinelu natlačil na střed a zamířil přesně. Třetí střídání a třetí gól to vše ve třetí minutě. Střelcem první ze svých později tří branek byl Michálek. Konec střeleckých manévrů přišel v minutě šesté, kdy se prosadil Podstavka a uzavřel účet první třetiny na stav 0:4 pro T.B.C..

            Od druhého dějství se hra pomalu vyrovnala a tempo hráčů Králova Dvora poněkud opadlo. Přišlo i brzké snížení a následné vyloučení Jiráska. Oslabení však bránící čtveřice zvládly na výbornou a naopak následnou šanci v přesilovce, když na trestné seděl jeden z hráčů Neratovic za hrubost, přetavil ve zvýšení skóre Michálek. Do konce prostřední části oslavil ještě své nedávné osmnácté narozeniny Žížala, který uklidil do sítě nepřesnou Podstavkovu ránu odraženou od zadního mantinelu.

            Poslední část už se v podstatě jen dohrávala. Ve čtvrté minutě jejího průběhu dokončil Michálek svůj premiérový juniorský hattrick. Pak ale hráči T.B.C. polevili a dovolili soupeři dvěma zásahy snížit. Poslední slovo ale přeci jen měli opět oni. Karmazín z levého křídla  uklidil míček do sítě po nahrávce od Jaňoura a stanovil tak výsledek na 3:8 ve prospěch Králova Dvora.

 

Branky a asistence : 1. Tesárek (Hrabě), 2. Darebný (Sojka), 3., 21. a 28. Michálek (Tesárek, Šnaidauf, Just), 6. Podstavka (Žížala), 23. Žížala (Podstavka) a 32. Karmazín (Jaňour)

 

Vyloučení : 16. Jirásek 2min (Nedovolené bránění)

 

Sestava : Sunkovský (Vršecký) – Šnaidauf, Hrabě, Sojka, Šudoma, Sýkora, Haber – Tesárek, Michálek, Just, Podstavka, Darebný, Žížala, Jaňour, Jirásek, Karmazín

 

            Jako noc a den tak by se daly ohodnotit výkony juniorů na domácím turnaji. Vůbec první zápasy dne, hlavně v brzkých ranních hodinách, nám dělají problémy. Obrovským pozitivem je nasazení a bojovnost v utkání s Neratovicemi, pokud na tento výkon hlavně v první třetině dokážeme navázat, musí se s juniory T.B.C. v poslední třetině vážně počítat v boji o postup. Bohužel zatím jsme takový výkon předvedli jen zřídka a teď je ten pravý čas ho podávat stabilně. V neposlední řadě je potřeba pochválit i hráče dorosteneckého věku. Pro některé to byla úplná premiéra mezi juniory, ale celkově nezklamal ani jeden a hlavně trojice Podstavka, Hrabě a Sunkovský předvedli, že už teď mohou hrát v týmu důležitou roli.

Podobné články

27.03.2024

T.B.C. v měsíci březen

Ze světa T.B.C. A-tým rozehrál svoji sérii o záchranu v Národní lize. K prvnímu utkání série mířili hráči do Pelhřimova. Vstup do první…