Králův Dvůr

JUNIOŘI: STŘELECKÉ HODY NA ÚVOD SEZÓNY

Junioři vstoupili do nového ročníku v neděli 5. 10. v hale na Děkance, kde jim los přisoudil jako soupeře TJ Sokol Mukařov a Neratovice. T.B.C. přijelo k zápasům se třemi brankáři, kteří se rovnoměrně podělili o zápasový čas a s kompletními třemi formacemi – z toho jedna byla čistě dorostenecká.


T.B.C. Králův Dvůr – TJ Sokol Mukařov 12:1 (4:0,3:1,5:0)

Zápas proti tradičnímu soupeři z předloňské sezóny, v jehož středu stojí jeden z nejkvalitnějších hráčů, který nastupuje v PH+SČ lize juniorů, a tím je Adam Šejnost. Tohoto hráče znají v Králově Dvoře velice dobře, jelikož za T.B.C. odehrál již dvoje Prague Games, na které si ho tým z Králova Dvora půjčuje jako vítanou posilu. Snad i díky znalosti jeho kvalit nedošlo k podcenění tohoto zápasu, i když Mukařov nastoupil jen v šesti hráčích do pole. Hned od první minuty bylo jasné, kdo bude určovat tempo zápasu a naštěstí pro T.B.C. našli jeho hráči i střeleckou formu. Ve druhé minutě se ze středu prosadil Uhřík. O minutu později našel Lamprecht křížnou nahrávkou Štěpničku, který se nemýlil. V dalším střídání první formace pro změnu našel „krosem“ Štěpnička Kroba a skóre se měnilo znovu. Poslední přesnou trefu první části přidal Vavruška, tentokrát zaskakující na postu obránce.

Vstup do druhé třetiny byl v podání T.B.C. poznamenán pravděpodobně uspokojením z první části a po špatném střídání dorostenecké lajny Mukařov snížil. Trenér T.B.C. na to zareagoval dočasným stažením na dvě formace, které prospělo týmu a jak se později ukázalo i celé třetí řadě. Dvě minuty na to totiž Provázek vybojoval na půlce balónek pro Kroba, který individuální akcí po levém křídle překonal obranu hostí i s gólmanem. V této třetině přidalo T.B.C. ještě dva zásahy a to po individuálních akcích Kulhavého a znovu Kroba, který dovršil hattrick.

Nejplodnější třetinu si hráči Králova Dvora schovali až na tu poslední. K výbornému výkonu se totiž rozehrála i třetí dorostenecká formace, která se v průběhu utkání vrátila do hry. Nejdříve se však podruhé prosadil Uhřík. Po té již Rajtr našel další křížnou přihrávkou obránce Šimona, jehož střela po zemi propadla až do sítě. Další gól doslova daroval Nový Rajtrovi při akci „dva na nikoho“, tím padla pověstná desítka. V poslední minutě se své branky dočkal ještě Provázek, po další chybě v rozehrávce soupeře a Nový, který se dobře zorientoval ve velkém brankovišti. Zrodila se tak velká výhra T.B.C. v poměru 12:1.

Branky a asistence: 2. a 26. Uhřík (Provázek, Kulhavý), 3. Štěpnička (Lamprecht), 6., 20. a 22. Krob (Štěpnička, Provázek), 10. Vavruška (Uhřík), 21. Kulhavý, 28. Šimon (Rajtr), 33. Rajtr (Nový), 36. Provázek (Uhřík) a 36. Nový (Veselý)

Bez vyloučení

T.B.C. Králův Dvůr – Florbal Neratovice 5:2 (3:0,1:1,1:1)

Vstup do utkání byl od T.B.C. v podstatě vydařený, ale bylo znát, že jeho hráči vysokou výhrou získali až moc sebevědomí, což podpořila právě u první třetina. V páté minutě poslal Králův Dvůr do vedení Nový. Ještě v té samé minutě balónek z hole Štěpničky našel na středu úplně volného Lamprechta, který bez problému trefil více méně odkrytou svatyni soupeře. V další akci se do sólového úniků dostal Kulhavý, který byl však faulován. Nařízené trestné střílení jel sám postižený hráč, ale jeho gól nebyl uznán pro pohyb s míčkem zpět. Následnou přesilovou hru ale na jejím samém sklonku využil Váňa po přesném pasu od Kroba.

Tím však skončila pohledná část utkání, od druhé třetiny polevilo T.B.C. v koncentraci a zabředlo to řady zbytečných osobních soubojů a provokací ze strany soupeře, místo toho aby se jeho hráči dál soustředili na svou kombinační hru. Na snížení Neratovic reagoval Vlček utěšenou střelou skoro z poloviny hřiště, ale to bylo vše, co by z této části hry stálo za zmínku.

O přestávku nabádal coach T.B.C. své hráče ke zvýšení koncentrace na utkání, snaze o pohledný klidný florbal, ne zbytečný „nahoru –dolů“ styl a vyvarovat se oplácení provokací ze strany soupeře. Bohužel marně. Hned v první střídání hráči T.B.C. propadli na buly a celá akce skončila vyloučením Nového. I v oslabení byla hra T.B.C. značně rozháraná až zblázněná a těsně po návratu vyloučeného hráče přišel zaslouženy trest v podobě snížení. Deset vteřin na to fauloval hráč Neratovic, místo přesilovky pro Králův Dvůr však následovala hra 4na4, když při přerušená zbytečně Vlček strčil do protihráče. Za pár vteřin bylo ještě hůře, to se zbytečně nechal vyloučit Vyštejn. Oslabení naštěstí T.B.C. přestálo a přidalo i pojistkový gól, když se ke Krobovi odrazila střela Lamprechta po volném úderu. Zbytek utkání se dohrál už relativně vklidu, když hlavně první řada použila své zkušenosti a dokázala podržet míček na svých holích.

Branky a asistence: 5. Nový, 5. Lamprecht (Štěpnička), 9. Váňa (Krob), 20. Vlček a 32. Krob (Lamprecht)

Vyloučení: 3:2, 25. Nový 2min (vrážení zády), 28. Vlček 2min (nesportovní chování) a 29. Vyštejn 2 min (bránění ve hře)

Využití: 1-0

Sestava: Pohl (1.+2.třetina 1.zápasu), Coufal (3.třetina 1.zápasu a 1.třetina 2.zápasu), Masák (2.+3.třetina 2.zápasu) – Vlček, Vyštejn, Vavruška, Neubauer, Veselý, Šimon – Lamprecht, Krob, Štěpnička, Uhřík, Kulhavý, Provázek, Váňa, Nový, Rajtr


Po loňském sestupu stojí před juniory T.B.C. jediný cíl a to je postup. První turnaj ukázal, že tento cíl je naprosto v silách našeho týmu a můžeme se o něj připravit pouze sami svoji nedisciplinovaností a nedodržováním taktických pokynů. Většina týmů není po taktické stránce nijak dobře připravena, a pokud dokážeme hrát kombinační klidný a trpělivý florbal, budou mít soupeři obrovský problém nás přehrát, přesně jak ukázalo utkání proti Mukařovu. Naopak zápas s Neratovicemi ukázal, jak naše hra nesmí vypadat. Věřím, že se z toho ale naši hráči ponaučí a kýžený postup budu na konci sezóny náš.

Podobné články

27.03.2024

T.B.C. v měsíci březen

Ze světa T.B.C. A-tým rozehrál svoji sérii o záchranu v Národní lize. K prvnímu utkání série mířili hráči do Pelhřimova. Vstup do první…