Králův Dvůr

Vstup do Národní ligy se povedl na výbornou! T.B.C. porazilo Wizards za tři body

Tam kde loňská sezóna pro hráče Králova Dvora skončila, tam ta nová začala. Do pražských Kunratic zavítali hráči Lucernu k prvnímu utkání Národní ligy v sezóně 19/20. Nutno říct, že šlo o vstup do soutěže z kategorie vydařených, jelikož králodvorští florbalisté dokázali přetlačit nepříjemného soupeře 5:4.

Foto: Iva Lešuková

Vstup do utkání byl z obou stran celkem opatrný, na větší šanci se čekalo dlouhé minuty a střely na bránu se také nerodily snadno. Hráči T.B.C. byli ovšem daleko více na balónku a domácí hráči naopak spíše čekali na chybu soupeře a brejkové situace. První branka padla až na konci patnácté minuty, kdy si vzal míček na čepel Patrik Kovářík, přešel přes bránícího hráče a rychlou, a především přesnou střelou vsítil první gól zápasu. Šestnáct sekund před první sirénou ale stihli Wizards vyrovnat, když se prosadil jejich nejnebezpečnější forvard Lazárek.

Foto: Iva Lešuková

Tempo utkání se ve druhé třetině stupňovalo a bylo také k vidění více branek. Do vedení šli poprvé v zápase domácí. Znovu to byl Martin Lazárek, jenž se dokázal uvolnit od mantinelu a vstřelit svůj druhý gól. Králodvorští ovšem zaveleli k obratu, konkrétně znovu první formace. Kapitán Horký vybídl Matěje Kodla a ten zakončil akci Králova Dvora přesně mezi tři tyče. Do vedení se T.B.C. dostalo při přesilové hře, když obránce Uhřík napálil míček na bránu, Karel Horký nastavil čepel, míček se od ní odrazil a Králův Dvůr vedl 3:2. To ale ještě nebylo vše. Po akci Vlčka dorazil nejprve míček za Vávrova záda Škoula a svůj druhý gól v zápase následně přidal Horký. Na konci druhé dvacetiminutovky navíc hosté ubránili oslabení pěti proti třem, a do šatny tak šlo T.B.C. za nadějného stavu 5:2.

Foto: Iva Lešuková

Třetí perioda začala náporem Wizards, kteří hned od začátku napadali rozehrávku Králova Dvora a snažili se, pro ně s nepříznivým výsledkem, něco dělat. Po více, jak třech minutách se prosadil Mikoláš a Pražané znovu cítili šanci na bodový zisk z utkání. O to více, když trestné střílení Králováku neproměnil Duchek. Pět a půl minuty před koncem třetí části brankář Kohout zlikvidoval střelu i tři další dorážky Wizards, na tu čtvrtou v podání Kulíka už ale prostě nešlo reagovat a rozdíl ve skóre byl rázem ten nejtěsnější možný. Znovu už ale Pražané balónek za brankovou čáru soupeře nedostali a Králův Dvůr si tak z Kunratic odvezl první tři body v nové sezóně.

Wizards DDM Praha 10 – T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 4:5 (1:1, 1:4, 2:0)
branky T.B.C.: 15. Patrik Kovářík, 30. Matěj Kodl (Horký), 32. Karel Horký (Uhřík), 33. Daniel Škoula (Vlček), 35. Karel Horký (Kodl)
vyloučení: 3:2; využití: 0:1
diváků: 58

Podobné články

27.03.2024

T.B.C. v měsíci březen

Ze světa T.B.C. A-tým rozehrál svoji sérii o záchranu v Národní lize. K prvnímu utkání série mířili hráči do Pelhřimova. Vstup do první…