Králův Dvůr

Poslední turnaj juniorů v sezóně

V neděli 8.3. se vydali naši junioři odehrát další dva zápasy své soutěže do Kostelce nad Černými lesy. Nikdo ani netušil, že to na dlouhou dobu budou poslední zápasy vůbec a že to bude tečka za nepříliš povedenou sezónou. Z „posledního“ turnaje se ale přece jen nějaké body přivezli. Níže Vám přinášíme reportáž z tohoto turnaje.

DDM Horní Počernice ORKA – T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 10:11 pn

Jak už skóre napovídá, zápas byl na branky bohatý, přesto pro oko diváka toho k radosti příliš nebylo. Nepomohli tomu ani zjevně zmatení pořadatelé, jelikož za autora první branky označili ve třetí minutě gólmana Křečka. Bohužel, o půl minuty déle přišlo první vyloučení zápasu a to na straně T.B.C., které soupeř po minutě hry využil. Po další minutě přišlo vyloučení i na straně Orky, to se ale králodvorským juniorům využít nepodařilo. Dalších sedm minut se nic zvláštního nestalo, hra se přelévala ze strany na stranu a nebylo moc, na co koukat. Chvilku před dvanáctou minutou se prosadil Lešuk, kterému nahrával Eliáš, bohužel tento stav dlouho nevydržel, jelikož přišlo další vyloučení na straně T.B.C. a to Orka potrestala už po šesti vteřinách. Do konce třetiny se však ještě trefil Křikava, kterému asistoval Major a tak první třetina skončila 2:3.

Ve druhé třetině se nejprve prosadil znovu Lešuk, kterému asistoval Eliáš a minutu a půl poté se trestného střílení ujal právě Eliáš, které proměnil v tříbrankový náskok. Bohužel přišlo další vyloučení na straně T.B.C., které Orka opět zužitkovala a navrch stáhla vedení T.B.C. na rozdíl jedné branky. To ale o pár minut déle změnil Křikava, kterému nahrával Paulát a chvilku poté se prosadil i Zít, kterému asistoval Eliáš, a bylo to zase o tři branky. Bohužel přišlo další oslabení T.B.C. a opět ho Orka využila. Do konce třetiny dokázala podruhé v zápase Orka stáhnout vedení T.B.C. na rozdíl jedné branky a tak se do třetí třetiny šlo za stavu 6:7.

Třetí třetina se nesla v duchu „každý chvilku tahá pilku“. Na začátku přišlo další vyloučení na straně Orky a toho po přihrávce od Zemana využil Lešuk, který tak zkompletoval svůj hattrick. Po půl minutě skórovala Orka a znovu stáhla náskok na rozdíl jedné branky. Na to reagovalo znovu duo Lešuk – Zeman, kdy Lešuk vstřelil svojí čtvrtou branku v zápase. Jenže Orka se nevzdala a znovu přidala další branku. Na to ještě odpověděl Major, kterému nahrával Paulát, jenže do konce zápasu zbývalo ještě šest minut a i přesto, že trestné střílení Orky zlikvidoval Křeček, tak Orka dokázala stáhnout náskok T.B.C. a tři minuty před koncem vyrovnat. Do konce zápasu už další branka nepadla a tak se šlo na nájezdy, kde se za T.B.C. prosadili Eliáš a Lešuk a jelikož Křeček byl překonán jen jednou, tak si naši junioři připsali další dva body do tabulky.

FBC Draci Říčany – T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 6:4

Druhý zápas nezačal pro T.B.C. nezačal vůbec dobře, jelikož hned po půl minutě se podařilo Drakům skórovat a po první minutě to bylo už dokonce 2:0. Hra se poté trochu uklidnila a tak se podařilo v osmé minutě stáhnout náskok na 2:1, kdy se po přihrávce od Pauláta prosadil Křikava. Ve třinácté minutě se dokonce podařilo vyrovnat, kdy se prosadil Lešuk, kterému nahrával Eliáš. Do konce třetiny se ale znovu prosadili Draci a tak se do druhého dějství šlo za stavu 3:2.

Hned v úvodu druhé třetiny přišlo vyloučení na straně T.B.C., které bylo ještě posíleno a další vyloučení a tak zhruba 15 vteřin hrálo T.B.C. v oslabení 5 na 3. Obě vyloučení ale dokázalo T.B.C. ustát a jak šel čas, tak se na hřišti opakovali pouze dvě situace: T.B.C. drželo míček na polovině soupeře, ale střely lítali mimo branku. Na druhé straně rychlé breaky Draků, které likvidoval brankář Bubeník. Nutno ale podotknout, že zazvonilo i několik tyčí. Přišlo i vyloučení na straně Draků, jenže toho T.B.C. nedokázalo využít. Na konec se ale T.B.C. přeci jen podařilo skórovat, kdy se minutu před koncem třetiny trefil do branky Zeman, kterému asistoval Eliáš a tak se do třetího dějství šlo za stavu 3:3.

Ve třetí třetině se prosadili nejdříve Draci, na to ještě dokázal odpovědět v sedmatřicáté minutě Lešuk, to však z holí T.B.C. bylo vše. Ve čtyřicáté minutě se znovu trefili Draci, kteří si pojistili výhru ještě brankou ve čtyřicáté druhé minutě a do konce zápasu T.B.C. nepomohlo ani odvolání brankáře a hra v šesti hráčích. Z druhého zápasu tak odešlo T.B.C. s prázdnou.

Komentár trenéra Lukáše Jiráska: „Do Kostelce jsme jeli s oslabenou sestavou, měli jsme díky nemocem a prázdninám pouze devět hráčů do pole a dva brankáře. O to větší problém byl, že kromě brankářů a Davida Zemana, který je ještě v dorostu, měli všichni hráči odehráno už ze soboty zápasy za muže C,B nebo A. Takže taková ideální kombinace, když se snažíte zachránit sezónu. Přesto musím kluky pochválit, za to, jak fyzicky zápasy odjezdili, sám sem absolvoval den předem tři zápasy, takže sem dobře věděl, jak to kluky musí bolet a bylo to vidět, byly jsme hadrový a unavený. První zápas jsme si prohráli sami, čtyři vyloučení, ze kterých jsme dostali čtyři branky. S takovou se vyhrávat nedá. Ano, jak hráči, tak trenéři a i diváci mohli vidět ne příliš povedený výkon rozhodčích, ale rozhodčí nám deset branek nedali. Každopádně jsme dokázali urvat dva body a výsledek 10:11 proti soupeři, se kterým kluci v první polovině sezóny prohráli 8:3. Co se druhého zápasu týče, tam už jsme jeli čistě „na morál“. Bohužel to nestačilo. Klukům ale patří moje uznání, že bojovali až do konce.

Situace kolem COVID-19 a koronaviru nakonec způsobila, že je sezóna předčasně ukončena. Pro nás dobře, jelikož jsme byly na sestupové pozici, ale letošní sezónu nikdo nepadá ani nesestupuje, takže to nám zachránilo zadek. Na druhou stranu mě to mrzí vůči klukům, co v juniorce končí (kapitán Pavel Paulát, Roman Major a Robert Křikava), že vlastně odehráli poslední zápasy za juniory, aniž by o tom věděli. Ale život neni jenom o florbale a to dokazuje i momentální situace v ČR. Teď je důležitý, abychom přečkali tuhle dobu pandemie a poté se znovu pustili do práce. Určitě, jakmile to bude možné, tak nás čeká schůzka s juniory, abychom si řekli, co bude dál. Chtěl bych všem svým hráčům poděkovat za ty tři měsíce, co jsme se spolu snažili zachránit zbytek sezóny a zároveň bych chtěl popřát všem hráčům, trenérům a rodičům pevné zdraví a hlavně klidnou hlavu. Zase bude dobře.

Lukáš „Juky“ Jirásek

Podobné články

27.03.2024

T.B.C. v měsíci březen

Ze světa T.B.C. A-tým rozehrál svoji sérii o záchranu v Národní lize. K prvnímu utkání série mířili hráči do Pelhřimova. Vstup do první…